Stekloboi i badrummet: designfunktioner, fördelar och bryr sig om dem

Steklooboi verkade relativt nyligen, men blir redan mycket populär

Steklooboi verkade relativt nyligen, men blev redan mycket populär

Badrummet Är inte bara en plats där vi tar vattenprocedurer. Här börjar morgonen med tvättning, vi får en livslängd, och här med duschen eller ett varmt bad förbereder vi oss för sömn - vi tvättar bort alla negativa mottagna för dagen. Därför är det viktigt att utrusta badrummet bekvämt och göra det så bekvämt som möjligt. Den moderna marknaden för ytbehandlingar erbjuder ett brett utbud av produkter som ger komfort och komfort i alla rum. Utmärkt exempel - glas tapeter!

 • Vad är glasfiber tapeter?
 • typer
 • Fördelar och nackdelar
 • Välj badrumsmaterial
 • Limteknik
 • slutsats
Glasfiber tapeter kan ha en annan struktur

Glasfiber tapeter kan ha en annan struktur

Vad är glasfiber tapeter?

Detta material visade sig på marknaden relativt nyligen, men har redan förvärvat myter. Därför är det mycket svårt för många att förstå vad den här metoden för efterbehandling representerar. Vi hjälper dig att svara på de flesta frågor.

Materialet för att klara badrummet måste vara fuktbeständigt

Materialet för att klara badrummet måste vara fuktbeständigt

Glasfiber skyddar dina väggar mot sprickor

Glasfiber skyddar väggarna mot sprickor

 • glasfiber Är en typ av efterbehandlingsmaterial, som är baserat på tunna elastiska fibrer, sammanflätat med varandra och utgör en enda väv.

Ett stort misstag är att jämföra detta material med glasull, varför de flesta människor vägrar att köpa det. Förutom konsonansen av namnet har de faktiskt ingenting gemensamt, eftersom olika typer av fibrer används för tillverkning och för Bakgrund De genomgår särskild behandling innan de blir en del av duken. Följaktligen är detta material, till skillnad från den berömda isoleringen, inte bara hållbar, men också säker.

Den svarta färgen i det hygieniska rummet är ett mycket djärvt beslut

Svart färg i dekorationen av det hygieniska rummet - ett djärvt beslut

typer

I hjärtat av allt glasfiber är samma fiber, men beroende på vävningsmetoden erhålls olika typer av tyg. Hittills finns det bara två grupper av dukar:

 1. slät (kallas ofta "spindelnätet");
 2. lättnad.
Exempel på texturer av tapeter av glasfiber

Exempel på texturer av tapeter av glasfiber

Till noten! De har inte bara annorlunda utseende, men också syfte. "Web" har förstärkande egenskaper och är utformad för att jämna ut ytan. Observera att denna art må nödvändigtvis målas.

I sin tur används lättnaden för inredningens slutliga dekoration. Den andra typen kan skilja sig från sitt utseende. Interlacing av fibrer med hjälp av en mängd olika tekniker gör att du kan få en mängd olika öppna mönster. På dem, om så önskas, kan du applicera färgen. Det är bäst att i detta fall ta akryl eller latex. Valet av nyans, samt beslutet om ytterligare design av ett lock, beror på dina personliga preferenser.

Fördelar och nackdelar

Som redan nämnts ovan är glasstakar ett nytt material på byggmaterialmarknaden, men på grund av ett stort antal fördelar blir de snabbt populär. Följande kan särskiljas från dem:

 1. Styrka.
 2. Säkerhet.
 3. Hållbarhet.
 4. Estetik.
Design av ett badrum i stil med en cheby-chic

Design av ett badrum i stil med en cheby-chic

Fördelar med glasfiber tapeter

Fördelar med glasfiber tapeter

Upphängda möbler i badrummet

Upphängda möbler i badrummet

Allt detta kan uppnås på grund av fibrernas höga kvalitet och speciella struktur.

Var uppmärksam! En viktig faktor är att detta material är brandsäkert. Den kan tåla höga temperaturer, brinner inte och avger inte en giftig toxisk rök. Det är också mycket enkelt vid underhåll och drift - det är inte rädda för fukt, vilket gör att det kan behandlas med vatten, även om det behövs med hjälp av tvättmedel.

En mängd olika texturer gör att du kan anpassa dem till alla stilar i inredningen. Om det behövs kan du periodvis byta färg. På ett ark kan du lägga upp till 20 lager färg.

På tapetet av glasfiber kan appliceras ett stort antal lager av färg

På tapetet av glasfiber kan appliceras många lager av färg

 • Men de har glasväggar och minusar, varav huvuddelen är hög kostnad. Detta beror på tillverkningens komplexitet. Idag finns endast importerade prover på marknaden, vilket ökar priset inte bara för själva produkten, men också för lim.
 • En annan nackdel är installationens komplexitet, och även inte alla specialister kan klara av denna process. Och professionella tjänster är inte heller billiga.

Men trots alla nackdelar borde du fortfarande inte neka dig själv att använda en sådan finish eftersom det har mycket fler fördelar. Och dess speciella egenskaper gör att du kan spara pengar på regelbundna reparationer.

Välj badrumsmaterial

Hittills finns det ett begränsat antal ytbehandling material som kan tillämpas i badrummet. Detta beror på specifika användningsområden, men glasrutan är relevant för sådana material. Som redan nämnts ovan är glas råmaterialet för att göra tyget. Det smälts på ett speciellt sätt och drar in i tråden, varifrån du kan göra duken. Detta gör det möjligt för honom att uppfylla alla kriterier och krav på ytmaterialet för badrummet, nämligen:

 • fuktmotstånd
Glasfiber har utmärkt fuktmotstånd

Glasfiber har utmärkt fuktmotstånd

 • enkelhet av vård;
 • naturlighet;
 • styrka.

Det är värt att notera, På grund av närvaron av porer reducerar detta material sannolikheten manifestationer av svamp och mögel från fukt.

Limteknik

Som redan nämnts ovan är det svårt att fastställa detta material även för specialister. Men om du fortfarande är säker på dina förmågor och vill göra det själv måste du köpa tapeter, lim och en sådan uppsättning verktyg:

 1. rulle med ett mjukt munstycke
 2. gummi spatel;
 3. roulette;
 4. behållare för lim.
Inredning av ett hygieniskt rum i marin stil

Inredning av ett hygieniskt rum i marin stil

Svartvit inredning i Art Deco-stilen

Svartvit inredning i Art Deco-stilen

Om du planerar att måla, ta en pensel och måla på vatten.

Tips! Var uppmärksam på att färgämnet var fuktbeständigt.

Inte varje färg är lämplig för badrumsdekoration

Inte varje färg är lämplig för badrumsdekoration

Viktigt! Innan du börjar, förbered ytan. Det ska vara smidigt, smidigt och rent. För detta kan den vara förplastad och torkad. Därefter primetuyte ytan och låt den torka i 3 timmar.

Fortsätt sedan till markeringen. För att göra detta måste du rita diagonaler längs väggen, punkten på korsningen bestämmer mitten, som du behöver navigera på.

För att fästa tapetet, är det nödvändigt att applicera lim på väggen med en rulle och sedan fästa en skuren bit av tyg. Att bli av med luft inuti möjliggör justering, för vilken du kan använda en gummispatel. Under målningen av duken måste primeras. För detta används samma lim som för fastsättning.

Korrekt sammanfogning av lederna

Korrekt sammanfogning av lederna

slutsats

Steklooboi är ett nytt praktiskt och attraktivt material, vilket är utmärkt för de flesta rum, och speciellt för badrummet. Den är hållbar, säker och kräver inte komplicerat underhåll. Tillverkare garanterar materialets service till 20 år.

Loading...