Upphängd toalett med mikroliftstol: Översikt över konstruktionen och dess fördelar

Vackert interiörhygieniskt rum i loftstilen

Inredning av hygieniskt rum i loftstil

En sådan utformning av toaletten användes nyligen i vårt land. Ofta finns det i shopping och sportcenter, men installationen av denna modell är fördelaktig och bekväm i lägenheter och hus. Det finns olika modeller och konfigurationer av dessa produkter. De har lång livslängd och lätt underhåll. Dessutom tar det här alternativet lite utrymme, eftersom tanken är installerad i väggen. skål Det har inte ett ben som klämmar upp strukturen, vilket gör att du kan placera golvbeläggning under toalett skål.

 • Strukturella egenskaper 
 • fördelar
 • Vanliga missuppfattningar
 • Ytterligare funktioner
 • Fördelar och nackdelar med systemet
 • Hur man väljer?
Skandinavisk stil i toalettens design

Skandinavisk stil i toalettens design

Strukturella egenskaper

På något lämpligt ställe att använda en metallram är installerad. Oftast är det den vägg som kommunikationsnätet ligger på, men detta är inte ett axiom.

Tips! Det viktigaste är att hitta en plats för att installera en avloppstank. Det borde vara nisch i väggen ca 25 centimeter, där för vägg göm tanken. Förutom gipsskivor kan ett annat material användas.

Marmor dekoration av väggarna och golvet på badrummet, i kombination med toaletten

Marmor dekoration av väggarna och golvet på badrummet, i kombination med toaletten

Upphängd toalett är väldigt snygg

Upphängd toalett är väldigt snygg

Till noten! Tanken är fixerad till fyra fästdon (två mot väggen och två till golvet). På så sätt kan du justera höjden. Tanken produceras oftast från plast och kan ha olika volymer - från 3 till 9 liter. Slangar från satsen hjälper till att snabbt installera toaletten.

Schema för installation av en hängande toalettskål

Schema för installation av en hängande toalettskål

Montering av ram och avloppsbehållare

Montering av ram och avloppsbehållare

Fördelarna med suspensionsmodellen

Denna produkt ser bra ut litet badrum eller toalett, eftersom det visuellt ökar området. En mängd olika designlösningar kommer att passa in toaletten i vilket badrumsinteriör som helst.

Ett annat plus är minskningen av buller vid vattenfallet. Vård och underhåll av toaletten tar inte mycket tid och ansträngning. En speciell beläggning tillåter inte bildandet av kalkskala och rost, eftersom vatten snabbt dränerar och inte ligger på ytan.

Vanliga missuppfattningar bland konsumenterna 

 • Ofta tvivlar människor som är överviktiga på att en sådan konstruktion kommer att överleva. Det här är en illusion som inte har någon grund.

Information! Metallramen ger en pålitlig och stark fastsättning på väggen, och tillverkarna garanterar att produkten kan klara upp till 400 kg vikt.

Golvplattor med 3D-mönster

Golvplattor med 3D-mönster

 • Den andra felaktiga åsikten är antagandet om att det vid nedbrytning är nödvändigt att demontera kakel, att komma till mekanismen. Övning säger motsatsen: tillgång till tanken är enkel och få någon mekanism är inte svårt.
 • Nästa missuppfattning är att det är svårt att hitta delar och nödvändiga delar på marknaden. Det är emellertid inte så fallet: alla nödvändiga delar levereras, och på sanitetsmarknaden är det enkelt att köpa reservdelar för ersättning.
Den duschfria toalettskålen har många fördelar jämfört med klassiska modeller

Den duschfria toalettskålen har många fördelar jämfört med klassiska modeller

Toalettskål Inspire Black

Suspended toalett Inspire Black

 • En annan myt är den höga kostnaden för varor i denna grupp. Priset beror på det valda installationssystemet och tillverkaren av produkten.

Bland bristerna kan man kalla på behovet av att söka nisch att montera tanken. Vattentillförseln görs bäst inte med en flexibel slang, utan av ett rör, eftersom det kommer att bli omtänkt.

Ytterligare funktioner

För att säkerställa användarvänlighet används olika skyddsutformningar, varav en kallas mikrolift. Detta är ett system som ger en tyst ökning och fall av locket. En sådan uppfinning tillåter inte bara att bli av med det obehagliga ljudet av det fallande locket, men det kommer inte heller att låta det spränga eller bilda ett chip på VVS.

I avsaknad av en fälg lämnar vattnet en snabb ström, som grundligt badar en jämn yta utan några ytterligare medel

I avsaknad av fälgen lämnar vattnet en snabb ström, som grundligt badar den släta ytan utan några ytterligare medel

Tips! För familjer med barn är det nödvändigt att köpa ett sådant säte med mikrolyft, eftersom barn ofta blir skadade på grund av en kraftig sänkning av locket.

Principen för denna mekanism liknar en dörr närmare, men den har mindre dimensioner. Den moderna marknaden erbjuder toaletter som är utrustade med sådana system.

Fördelar och nackdelar med microlift-systemet

Denna design har ett antal fördelar:

 1. Tack vare mikrohissen lockas locket smidigt och beläggningen förblir utan marker och repor.
 2. användningsperioden för ett sådant säte är mycket längre;
 3. Tyst fungerande är bekvämt på natten, när de andra sover;
 4. Vid automatisk drift stiger locket självständigt och faller. Den här funktionen har bara dyra alternativ som är utrustade med sensorer som svarar på rörelsen;
 5. Installationen är enkel och tar inte mycket tid.

Trä i inredningen av toaletten ser väldigt snygg ut

Trä i inredningen av toaletten ser väldigt snygg ut

Svartvit inredning i ett hygieniskt rum

Svartvit inredning i ett hygieniskt rum

Nackdelarna med mikrolift kan innefatta:

 1. Systemet tillåter dig inte att snabbt stänga omslaget om det behövs.
 2. om du gör en insats kan du bryta mekanismen;
 3. svårt att reparera
 4. Vid demontering av systemet är det lätt att skada inre delar.
 5. Vid montering bör du noggrant läsa instruktionerna.
Badrum med panoramafönster

Badrum med panoramafönster

Hur man väljer en plats med microlift?

 • För att välja locket korrekt måste du mäta toalettskålens dimensioner. De är inskriven på garantikortet eller du kan själv göra mätningar (bestäm toalettens längd och bredd).

Tips! Mäta avståndet mellan fästelementen är inte värt det, det är alltid standard. Man bör komma ihåg att omslaget avser varor som inte kan bytas ut, så du behöver veta exakt storlek. Att köpa billiga produkter är inte heller värt det, eftersom det oftast är varor av dålig kvalitet.

 • Vid val av produkter, var uppmärksam på kvaliteten på tillverkningen av fästanordningar och garantiperioden för varorna. Glöm inte toalettens externa design, det måste passa in i rummet. Marknaden erbjuder platser med ytterligare funktioner för självrengöring, uppvärmning, luftaromatisering.
VVS-armaturer ska inte bara vara bekväma utan också passa perfekt in i ditt interiör

VVS-apparater ska inte bara vara bekväma utan också passa perfekt inuti

Köpa en hängande toalett med en mikrolyft-sits kan vara i en specialiserad sanitetsbutik eller på Internet. På webbplatsen kan du se varorna, läsa deras beskrivning och köpa för kontant eller kontantlös uppgörelse med leverans till rätt adress.

Loading...