Gazebo fra praktiske materialer af egne hænder: 75 inspirerende ideer til sommerferie

Hjemmelavet have lysthus med gamle glaserede indvendige døre

Hjemmelavet have lysthus med gamle glaserede indvendige døre

Mange mennesker er interesserede i spørgsmålet, hvordan man bygger et lysthus fra improviserede materialer med egne hænder. Vi vil ikke kun fortælle dig om dette, men også give eksempler i form af et foto. nogen land plot det er svært at forestille sig uden et originalt lysthus, afhængigt af destinationen, kan de have forskellige størrelser og designs. Det er værd at bemærke, at enkle arbors, lavet med egne hænder, kigger på webstedet nogle gange mere cozily og tydeligt end færdige løsninger.

Indhold:

 • Funktionalitet, størrelse og form
 • Pavilioner til dachas fra metal
 • Bygning arbors fra et træ
 • Opførelse af arbors fra mursten
 • Pavilioner lavet af polycarbonat
 • Ikke-standard løsning
 • Territorisk forberedelse
 • Stiftelsen under et lysthus
 • Opstilling af rammen
 • Tagdækning og vægge
Metalramme af pergola med kurvevægge

Metalramme af pergola med kurvevægge

Smedet lille lysthus til afslapning i haven

Smedet lille lysthus til afslapning i haven

Et krog paller og lys tule

Et krog paller og lys tule

Interessant mini lysthus med en rund indgang

Interessant mini-værelse med en rund indgang

En lille træforlængelse til hegnet i hjørnet af gården

En lille træforlængelse til hegnet i hjørnet af gården

Funktionalitet, størrelse og form

Hvis du endnu ikke er ejer af en sådan originalbygning og kun vil skabe en fremhævning for dit websted, er vores råd sikkert til at komme til nytte. Det er ikke så svært at lave et lysthus fra et improviseret materiale, som det kan synes ved første øjekast. Før du begynder sin konstruktion, er det nødvendigt at bestemme formålet med anvendelsen. Oftest bruges de som hvilested. Afhængigt af hvor stort et firma du vil samle i dette lysthus, afhænger størrelsen.

Flere dimensionelle konstruktioner anvendes ofte som udendørs sommer køkken. I dette tilfælde Et lysthus kan udstyres med en speciel ovn, bord til frokost og madlavning og et sted til opbevaring af redskaber. Mindre kan udstyres grill, et bord og et sted at slappe af et stort firma. Helt små bygninger kan være designet til et lille firma, de installerer ikke yderligere udstyr end bord og sæder. Desuden kan arboret beregnes som et hvilested for et par eller endog en person. I dette tilfælde er de oftest ikke udstyret med pladser, men med specielle liggestole eller hængekøjer.

Trekantet havebor i nærheden af ​​blomsterbed

Trekantet havebor i nærheden af ​​blomsterbed

Oprettelse af et projekt til opførelse af en haverborde, er det nødvendigt at bestemme formularen. Det har selvfølgelig mere æstetisk betydning end funktionelt. Der er tre hovedtyper af former for arbors:

 • Polygonal. Den klassiske version af polygonale arbors er en sekskant eller en ottekant.
Panoramisk haveborde, hvor det er behageligt at bruge tid både i varm og kold årstid

Panoramisk haveborde, hvor det er behageligt at bruge tid både i varm og kold årstid

 • Rektangulær. Denne type havepavillon er nemmest at bygge med dine egne hænder.
Halvtækket, langstrakt træ med en sandkasse til småbørn

Halvtækket, langstrakt lysthus med en sandkasse til småbørn

 • Runde. Til plettering er det nødvendigt at bruge et velkrummet materiale, eller arboret skal være åbent.
Runde arbor lavet af metalstænger og let polycarbonat

Runde arbor lavet af metalstænger og let polycarbonat

Efter at have besluttet størrelsen, er det værd at vælge det materiale, som din havepavillon vil blive lavet af. Til konstruktion kan du bruge improviserede midler, f.eks. Materialer, der er efterladt efter opførelsen af ​​andre objekter, eller vælge en ikke-standardindstilling. Hvis du har et tab for at bestemme materiale og design, kan du se mulighederne, der præsenteres fotopavillon fra improviserede materialer.

Have lysthus i form af en hytte

Have lysthus i form af en hytte

Pavilioner til dachas fra metal

Metal er et meget velegnet materiale til at skabe et simpelt lysthus med egne hænder. For at bygge hovedstrukturen kan du bruge runde eller firkantede rør, metalhjørner eller metalprofiler. Det er muligt at trimme en sådan ramme med stykker bølgepap, trådnet, trådstang, hvorfra det er muligt at lave en efterligning smedet hegn. Selvfølgelig, at arbejde med metal, og især når man bruger en variant med en trådstang, er det nødvendigt at have svejsning og kunne bruge det. Profilerede beklædningsgenstande kan fastgøres til specialmetalskruer, og net kan simpelthen vikles med ledning.

Haveområde til afslapning, bygget af rabitsa

Have siddepladser til rekreation, bygget af rabitsa

Rådet: For at forlænge bygningens levetid er det ønskeligt at male det med en speciel maling til metal.

Kombinationen af ​​træ og metal i opførelsen af ​​et lille lysthus

Kombinationen af ​​træ og metal i opførelsen af ​​et lille lysthus

bygning arbours fra et træ

Træet er mere tilgængeligt materiale til at lave en simpel lysthus med egne hænder. For at skabe en ramme skal du selvfølgelig bruge logfiler eller søjler. Til plating kan du bruge krydsfiner, helvedesild eller brædder. De sys tæt eller gitter, afhængigt af dine æstetiske præferencer. Værktøj til erektion arbours fra et træ sikkert er der hver ejer. Dette er en anden type sav, hamre, når du bruger træskruer - en skruetrækker eller en skruetrækker.

Rummelig lysthus i gården med grill

Rummelig lysthus i gården med grill

En af mulighederne for en træ havepavillon kan bygge konstruktioner fra træpaller. Selvfølgelig er det naturligvis ønskeligt at revidere mulighederne for billedbårne med egne hænder fra de materialer, der er til rådighed, og vælg den mest hensigtsmæssige. Pallernes egenart er, at de repræsenterer allerede færdige træblokke, som simpelthen skal installeres korrekt og fastgøres sammen.

Paller ser mere behagelige ud i kombination med bløde dekorative puder

Paller ser mere behagelige ud i kombination med bløde dekorative puder

Ikke mindre interessant mulighed for at oprette en haveborde kan blive en wattle hegn. Denne mulighed, når den er korrekt fremstillet, har normalt et unikt æstetisk udseende. Men det er en ret hård proces. Det er nødvendigt at oprette en ramme, indsæt ikke blot de stænger, hvorpå taget vil hvile, men også pinde, de bliver grundlaget for vævning. Yderligere er det nødvendigt at flette det med stænger fra en stang eller andet elastisk materiale. Der er forskellige måder at væve på og skabe mønstre. Der er et stort rum for flyvende fantasi. Også på grund af, at materialet er ret bøjeligt, er det muligt at give designet enhver form.

Åbn vævet arbor fra tynde grene

Åbn vævet arbor fra tynde grene

Rådet: For at sikre, at gazeboserne varer længere, skal de males med speciel maling på træ eller lakeret til udendørs arbejde.

Rummelig havepavillon af træ, lukket fra begge sider

Rummelig havepavillon af træ, lukket fra begge sider

Opførelse af arbors fra mursten

mursten Arbors er ganske stærke og holdbare. De er meget hyggelige og komfortable. Det er meget nemmere at udstyre dem med en brazier eller endda en ovn, hvis det er nødvendigt. Sådanne pavilloner ligner ofte haven mini huse. For at skabe denne type konstruktion skal du have færdigheder til at lægge mursten. Ud over det grundlæggende materiale er det også nødvendigt at producere råmaterialer til fremstilling af cementmørtel, nemlig sand og cement.

Murerarbejde i opførelsen af ​​en havepavillon

Murerarbejde i opførelsen af ​​en havepavillon

Pavilioner lavet af polycarbonat

Polycarbonat findes i stigende grad som et materiale til at skabe et lysthus. Det har mange fordele i forhold til andre materialer. erektion arbours fra polycarbonat ikke en meget arbejdskrævende proces, er dette materiale ikke så dyrt som ovenstående. En vigtig faktor er også det forhold, at denne type struktur har et særligt æstetisk udseende. Polycarbonat er ret elastisk, så det vil gøre det muligt at give dit havepavillon den form, du vil have, er et af de få materialer, der er egnet til at skabe runde arbors.

Polycarbonat - et af de populære materialer til opførelse af arbors

Polycarbonat - et af de populære materialer til opførelse af arbors

Ikke-standard løsning

Meget effektivt udseende kombinerede arbours, det vil sige lavet af flere af ovenstående materialer. Dette giver dig mulighed for at reducere forbruget af et materiale på bekostning af den anden, samt at øge kvaliteten af ​​designet. Nogle af materialerne kan bruges som overlappende til enhver form for arbours, for eksempel bølgepap eller polycarbonat. De vil fungere godt sammen med både træ og sten pavilloner. Eller for eksempel som ramme kan du bruge træstænger, og lysthuset selv, udover taget, skal være dækket af en kanin. Det hele afhænger af mængden af ​​materialer, du har til rådighed, samt evnen til at håndtere dem.

Stenovn i et lysthus lavet af skifer og fin granit

Stenovn i et lysthus lavet af skifer og fin granit

Ud over alle ovennævnte materialer kan du også bruge en ikke-standard tilgang, når du bygger et lysthus med dine egne hænder. En sådan mulighed kan være plastflaske konstruktion. Opførelsen af ​​et havepavillon lavet af sådant materiale vil ikke kun give dig mulighed for at spare penge, men hjælper heller ikke med at tilstoppe miljøet igen. Selvfølgelig, for at opbygge den nødvendige struktur, skal du vælge en stiv ramme. Og vælg derefter muligheden for at forbinde flasker. De kan bruges som helhed, men kan skæres i plader. Måderne ved fastgørelse af flasker er også forskellige. Du kan stryge dem på stænger, indsæt bare tæt ind i hinanden, fastgør med ledning. Arbor fra dette materiale vil se helt originalt ud.

Kreativt og budget lysthus lavet af plastflasker

Kreativt og budget lysthus lavet af plastflasker

For at bygge et sommerhus med egne hænder fra improviserede materialer skal du have et sæt værktøjer til at arbejde med dem og evnen til at behandle dem. Hvilket af de listede materialer du bruger til at opbygge din haveborde, vil denne proces under alle omstændigheder omfatte de samme trin.

Udsmykning af gården - en træ lysthus med en lys tule

Udsmykning af gården - en træ lysthus med en lys tule

Territorisk forberedelse

Du skal vælge det mest bekvemme sted i din haven at installere lysthuset. Ryd det af alt, der er overflødigt, fra grene, noget affald. Hvis det sted, hvor du kommer til at bygge denne struktur, engang var en træstub og venstre, er det absolut nødvendigt at udrydde, som fra rødderne, der passerer under pergola, tilgroet kan gå der vil ødelægge fundamentet. For at gøre dette, skal du så stumpen til jorden, og derefter til jorden pour saltlage løsning, så er det ønskeligt at skjule filmen placering.

Praktisk beliggenhed af lysthuset i slutningen af ​​gården langs hegnet

Praktisk beliggenhed af lysthuset i slutningen af ​​gården langs hegnet

Det er nødvendigt at slippe af græsset. Selvfølgelig uden solens stråler planter vokse ikke, men det faktum at græsset kan bryde igennem selv asfalten, er et velkendt faktum. De fleste planter har meget lange rødder, der går dybt ind i jorden, så selvom vi beskadiger dem, vil planten stadig begynde at vokse igen og ligesom træerne, det kan beskadige dit fundament. For at fuldstændig slippe af græsset i det område, hvor arboret bliver opført, er det værd at behandle dette område med specielle kemikalier - herbicider.

En lille overdækket arbor, der ligger på en træplatform på gården

En lille overdækket arbor, der ligger på en træplatform på gården

Stiftelsen under et lysthus

Når stedet er ryddet, er det nødvendigt at udgrave graven til fundamenthældning. Det kan bestå af to typer:

 • Tape - giver kun beton den del, over hvilken der skal bygges en ramme og vægge. For at gøre dette er det nødvendigt at udgrave en grøft omkring halvtreds centimeter dybt langs omkredsen. Fordybningen er rejst over grøften. Indad indsætter en metalstruktur af stænger, som er svejset sammen eller tæt bundet med wire. Hæld derefter beton. Til produktion er sand, cement, grus og vand anvendt. Andelen af ​​sand og cement er afhængig af kvaliteten af ​​det sidstnævnte, men andelen af ​​sandet for at grus under alle omstændigheder skal være 2: 1 og vand - 50 vægt-% af cement.
Et klart eksempel på et strimlingsgrundlag

Et klart eksempel på et strimlingsgrundlag

 

 • Monolitisk fundament bruges hyppigere til mere dimensionelle bygninger. Dens fordele er ikke kun, at den modstår tunge belastninger, men også i det faktum, at dette er et klargjort grundlag for enhver form for gulv. For denne art udgraves graven i hele bygningsområdet. Fordybningen er kun opstillet langs omkredsen. Opret en stor metalkonstruktion fra ovennævnte stænger. Fyld med samme beton som båndfundamentet.
Monolitisk fundament for opførelsen af ​​et lysthus

Monolitisk fundament for opførelsen af ​​et lysthus

Opstilling af rammen

Den næste fase af konstruktionen af ​​arbor er slagtekroppe erektion. For at gøre dette skal du bruge hovedmaterialet - bjælker, bjælker eller rør i henhold til antallet af hjørner i lysthuset. Diameteren af ​​materialet til basen skal være ca. 14 cm, og hvis den firkantede rør eller en stang, bør den omtrentlige størrelse være 10 * 10 cm. Foundation justeret basis, træ eller metal, som er fastgjort til rammen. Efter installation af hovedbjælkerne byttes de med det mest egnede materiale. Til den øverste del af bjælken er spærre fastgjort, hvorpå taget holder fast. Bjælkerne bliver også udskiftet. Opret et fundament for taget. Hvis du opføre en havepavillon lavet af træ, er det tilrådeligt at straks åbne rammen med en speciel primer og maling, som om lavet af jern, kan det ikke lade sig gøre på grund af maleri materialer er umuligt at udføre svejsearbejde.

Ergonomisk arbor lavet af naturmateriale med dekorative elementer

Ergonomisk arbor lavet af naturmateriale med dekorative elementer

Gazebo fra praktiske materialer med dine egne hænder: foto muligheder for tag og vægge

Efter installation af rammen skal du fortsætte med at dække taget. Som tidligere nævnt kan ethvert materiale, der forhindrer indtrængen af ​​regnvand i strukturen, fungere som et tagmateriale. Afhængig af typen af ​​tagmateriale vælges også metoden til fastgørelse af den. Profileret beklædning er fastgjort til specielle skruer, skifer er spikret med egnede negle. Der er stadig sådan materiale som blødt tag, det er generelt selvklæbende, læg det over tagmaterialet.

Tag til et lysthus lavet af naturlige materialer og glas

Tag til et lysthus lavet af naturlige materialer og glas

Vi fortsætter videre til hud pavilloner. Ovenfor har vi allerede diskuteret, at du herfor kan bruge ethvert materiale, som du har til rådighed. Afhængigt af materialet vælges fastgørelsesmetode.

Den originale foring af en havepavillon lavet af træplader

Den originale foring af en havepavillon lavet af træplader

Vi dækker det forberedte havepavillon med maling til det materiale, vi brugte. Denne procedure vil ikke kun give æstetik til dit sommerhus, men også forlænge dets levetid. Dette gælder ikke kun for folie, da det ofte er allerede malet, ja, og, selvfølgelig, polycarbonat, essensen af, som ligger i dens gennemsigtighed, og plast kræver ikke yderligere behandling.

lysthus fra de praktiske materialer med dine egne hænder: foto - malet lys pavillon fra paller med brug af lyse tekstiler

Malet lys pavillon fra paller med brug af lyse tekstiler

Det er alt: Din enkle lysthus fra de tilgængelige materialer er klar. Du kan bruge det til formålet. Vi ønsker dig et behageligt ophold!

 

Loading...